Elements: The Awakening

Det svenska spelbolaget NetEnt är kända för att leverera högkvalitativa slots med fantastisk grafik och mängder av olika specialfunktioner som lyfter spelet och Elements: The Awakening är inget undantag. Här har de gjort en slot som bygger på naturens element – eld, vatten jord och vind. Dessa representerar de fyra olika Free Falls-funktionerna i spelet. I detta spel har spelleverantören nämligen bytt ut de snurrande hjulen mot den så kallade avalanche-funktionen, även kallad lavinfunktionen, något som NetEnt gillar att variera sina slots med. Istället för att symbolerna snurras fram på hjulen, trillar dessa ner från ovan och ersätter de vinnande kombinationerna som exploderat. Spelet har fem kolumner istället för hjul, tre rader och tjugo vinstlinjer. 

Spelet saknar helt den vanliga scatter-symbolen och inga multiplikatorer finns heller, här är det istället stort fokus på wilds. Varje element har sin egen funktion och sin wild som dyker upp i de olika kolumnerna. Här finns en Avalanche Meter som ökar med 1 varje gång som du får ett fall med minst en vinnande kombination. Max antal avalanche som du kan få är fyra och färgen på mätaren matchar det element som styr i rundan. Spelet har en RTP, return to player, på 96 %. Det är en något låg kvot men ändå acceptabel. Här kan du förvänta dig spänning och hög spelglädje. Låter det intressant? Scrolla då ner och fortsätt läs denna recension om spelet Element: The Awakening. 

Vinstlinjer och insatser 

Vi har redan varit inne på att detta spel inte är uppbyggt som vanliga slots utan här har NetEnt använt sig av samma uppbyggnad som i deras populära slot Gonzo’s Quest. Istället för snurrande hjul är det kolumner där block trillar ner. Här finns 20 vinstlinjer, precis som i många av leverantörens slots. Du har möjlighet att satsa ett myntvärde så lågt som 0,01 och upp till 0,5 med allt från 1 till 10 stycken per linje. Du har även möjlighet att ställa in funktionen autoplay som gör att sloten fortsätter spela utan att du behöver trycka varje gång. Vill du spela för maximal insats trycker du bara på Max Bet och spelet ställer in det åt dig. 

Tema och grafik 

Spelets grafik är, som vanligt när det kommer från NetEnt, snygg och välgjord. Symbolerna bygger helt på de fyra elementen och det finns totalt åtta symboler som representerar dem. De större varianterna är de som är värda mer. Här finns inte de vanliga spelkorten eller andra extra symboler. Spelet kan kännas lite mörkt och dystert, nästan lite ödesmättat. Även om symbolerna kommer i färger som grönt, turkost, lila och orange och föreställer figurer som eldsflammor, vattendroppar, stenblock och något som troligtvis ska representera vindar, känns det lite rymdlikt och öde. Men det är mycket passande i denna slot där det är de fyra elementen som ger liv och spänning, och som vi alla vet kan avgöra ödet för många. 

Bonusfunktioner i spelet 

Som nämndes inledningsvis finns här fyra stycken free falls-funktioner. Fire Storm Wild innebär att det kommer wilds på andra till fjärde kolumnen och två i anslutning till en eldsymbol. Här är det varelsen för eld som ger högst utbetalning. Air Storm Wild ger två wild-symboler och de ändrar position i kommande snurr. Earth Storm Wild dyker upp på andra till fjärde och stannar där ända tills de bildar en vinnande kombo. Till sist är det Water Storm Wild som är en expanderande wild och som även den kommer på hjulen två till fyra. Lavinfunktionen är den som kan starta free falls-läget om du får fyra eller fler i rad. Den ger dig 10 fria fall. 

Positivt med sloten 

– Det är en spännande slot med en unik uppbyggnad. – De fyra specialfunktionerna med naturelement ger många wilds och chansen till större vinster. – Grafiken är häftig och att det inte finns andra symboler än just elementen i olika storlekar är ett annorlunda inslag. – Jackpotten på 1 500 gånger spelarens insats kan ge stora vinster om man satsar maximalt. 

Negativt med sloten 

– Även om det finns mängder av wilds vore det trevligt med scatter-symbol och lite andra funktioner. – Återbetalningskvoten är i det lägsta laget och det saknas progressiv jackpott. – Spelet kan upplevas som lite dystert på grund av de mörka färgerna. 

Sammanfattning 

Om du är sugen på att testa något annat än de vanliga snurrande slotsen kan vi rekommendera Elements: The Awakening från den kända spelleverantören NetEnt. Här få du spela en slot som inte har några hjul utan istället kolumner där symbolerna faller ner från ovan för att ersätta de symboler som ingått i en vinnande kombo. Spelet har inga scatters men det har istället fyra funktioner som bygger på de fyra elementen vind, vatten, eld och jord. När dessa dyker upp ger de olika wilds på kolumnerna och kan på så vis ge större vinster. Att spela denna slot är en sann spelupplevelse och om du inte har spelat den tidigare så gör det – du kommer inte ångra dig! 

Fisticuffs

Dracula

Age of Discovery

Scarface

Elements