Fisticuffs

Det är nog inte många som har missat Rocky, Sylvester Stallones kända genombrottsfilm om den italienske boxaren. Tack vare den fick många upp ögonen för boxning, även om det kanske gjordes lite väl glamoröst i filmen. Denna slot med boxningstema från NetEnt bygger inte på Rocky men den kan säkerligen bringa alla boxningsfans stort nöje i att se ett par boxare fajtas i ringen. Som vanligt när det gäller denna svenska speltillverkare är allt på toppnivå, allt från grafiken till spelupplevelsen. I denna slot har NetEnt frångått sin vanliga design och skapat en slot med enbart 10 vinstlinjer men där det går att vinna åt båda hållen. Ett koncept hämtat från den kända sloten Starburst.

I denna slot från 2013 är det två boxare som står i fokus. Den ena är en ettrig boxare med mustasch och den andre är en stor urstark men något korkad kämpe. Det är inte precis Rocky som äntrar ringen! När de två boxarna går i klinch och slåss resulterar det i stora mängder wild-symboler. Det är just wild-symbolen som står i centrum för detta spel och det finns ett antal wilds som kan dyka upp; Straight Wilds, Diagonal Wilds och Stacked Wilds. I övrigt har inte spelet några speciella funktioner men det gör på inget sätt detta spel tråkigt. Tack vare alla wild-symboler och en grafik som påminner om en tecknad serie, får du ändå en stor spelupplevelse. 

Vinstlinjer och insatser 

Spelet har de klassiska fem hjulen och tre raderna men som nämndes inledningsvis har spelet bara 10 vinstlinjer. Finessen i detta spel är att de går att vinna från båda hållen. Du kan välja hur många linjer du vill spela, du kan välja myntvärde mellan 0,1 till 10 kronor och till sist kan du välja insatsnivå mellan 1 till 10. Det ger en stor variation på satsningar och det innebär att du maximalt kan satsa 2 000 kronor och som minst kan du göra en insats på 2 kronor. Spelets RTP ligger på hyfsade 96,7 %, vilket ger dig bra möjligheter till att kunna kamma hem en vinst. Maxvinsten utgörs av 100 000 mynt. 

Tema och grafik 

Vi har redan varit inne på både tema och grafik. NetEnt har här satsat på en grafik som tar dig tillbaka till de klassiska seriemagasinen och som vanligt när det gäller denna spelutvecklare är grafiken av absolut högsta kvalitet. Temat är självklart boxning och allt är fokuserat på de båda kämparna i ringen. Boxarna är komiskt utformade med en liten tunn boxare och en enorm kämpe i plommonstop. Symbolerna som dyker upp är typiska för sporten och utgörs bland annat av boxningshandskar, en pall, handdukar, pokaler och skor. Ljudbilden är väl genomtänkt och kan främst beskrivas som ett sorl från publiken. Här finns ingen störande pågående bakgrundsmusik som i många andra spel utan du kan lugnt låta ljudet vara på. 

Bonusfunktioner i spelet 

I Fisticuffs finns det inga scatter-symboler men det utesluter inte re-spins. Här är det istället ett Boxing Feature som triggar igång ett respins-läge plus att du får några extra wilds. Under respins-läget stannar wild-symbolerna kvar på hjulen. Det finns som sagt flera wild-symboler. Straight Wild, som är den store boxaren, dyker bara upp på det mittersta hjulet. Hamnar den jämte en Diagonal Wild klappar boxaren till sin motståndare och du får tre wilds och en re-spin. Diagonal Wild kommer upp på andra och fjärde hjulet och är den lille boxaren. Kommer den diagonalt mot en Straigh Wild är det den lille som klappar till den store boxaren. Även här blir du belönad med spins och wilds. Till sist finns Stacked Wilds som höjer dina vinstchanser. 

Positivt med spelet 

– Den härliga grafiken är ett stort plus och kommer garanterat höja din spelupplevelse. – De olika wild-symbolerna är roliga och ger möjlighet till re-spins. – Det är en stor spännvidd när det gäller insatser vilket gör att det passar alla slags spelare, och att det går att vinna från båda hållen ger en unik touch till spelet. 

Negativt med spelet 

– Avsaknaden utav scatter-symbol och free spins är ett minus i detta spel, även om det finns re-spins. – Det finns tyvärr ingen jackpott i spelet och det kunde finnas lite fler funktioner för att göra det mer spännande. 

Sammanfattning 

Fistcuffs som lanserades av NetEnt år 2013 är en slot där temat är boxning, vilket passar alla boxningsfans. Grafiskt sätt, och även animationsmässigt, är det mer åt det komiska hållet än spännande. Här är det ytterligheter som slåss i form av en spinkig boxare och en storvuxen kämpe. När rätt symboler dyker upp går de in i en match och här får du se dem flyga över hjulen. Spelets finess är alla wild-symboler som kan dyka upp och ge både mer wilds och re-spins. Ytterligare en finess är de 10 vinstlinjerna där du kan vinna från båda hållen. Om du vill ha lite förnöjelse ska du helt klart testa denna slot, för vi garanterar att du kommer flina lite extra när boxarna flyger över spelplanen. 

Fisticuffs

Dracula

Age of Discovery

Scarface

Elements