Powerball

Powerball är ett amerikanskt lotteri som kan bringa miljarder till sina spelare. Bland de tio största jackpottvinsterna någonsin innehar Powerball fem av positionerna, där två av dem resulterade i nästan 400 miljoner dollar. Det kan vara svårt att faktiskt förstå hur stor en sådan summa egentligen är men en sak är säker, vinner du jackpotten kommer du aldrig behöva oroa dig över pengar någonsin igen. Det är de otroligt höga jackpottarna som har gjort spelet så pass populärt och i USA är det en storfavorit som spelas av miljoner människor. Faktum är att det inte finns något tak för hur högt en jackpott kan nå. Spelare har ungefär en chans på 25 att vinna men chansen att ta hem jackpotten är självklart betydligt mindre. 

Powerball tar avstamp i lotteriet Lotto America 1987. En handfull år senare, 1992, byttes namnet ut och sedan dess har det varit känt som just Powerball. Namnet kommer från den boll du kan välja att satsa på för att ha möjlighet att vinna jackpotten. Självklart kan du välja att spela utan den och ändå lyckas ta hem riktigt generösa priser, dock kommer du då inte ha chans på några miljardbelopp. Dragningarna av Powerball sker direkt från Florida och om du har valt att spela några rader måste du anpassa dig efter tidsskillnaden. Klockan 04.00 svensk tid är det som gäller, varje torsdag och söndag och spelstoppet är 30 minuter innan dragning. Även om det kan kännas motigt att stiga upp klockan fyra på morgonen kan det komma att visa sig vara värt det. 

Så här spelar du Powerball 

Att spela Powerball är inte svårt och om du någonsin har spelat EuroMillions kommer du känna igen dig. För att medverka i spelet väljer du ut fem stycken nummer bland de 59 vita numren. Om du vill kan du stanna där men utan att välja till en powerball är dina jackpott-chanser eliminerade. Spelets powerball är en och den väljer du ut bland 35 röda bollar. Om du skulle vilja öka dina chanser att vinna ytterligare kan du även välja till tre stycken boosterballs. Om du spelar online använder du datorn som hjälp för att välja ut dina nummer och om du spelar på en fysisk lottokupong väljer du ut dina nummer manuellt. De fysiska kupongerna kan du dock bara spela på om du befinner dig i USA. 

Plattformar 

Som vi snuddade vid i stycket här ovan kan du, om du befinner dig i USA, spela med en fysisk lotto-kupong som du köper hos exempelvis matbutiker eller bensinstationer. I hela 44 av landets delstater är spelet lagligt och även på de Amerikanska Jungfruöarna och i Puerto Rico är spelet tillgängligt. Om du befinner dig i Sverige och vill testa lyckan på Powerball måste du vända dig till internet där du kan hitta ett fåtal spelsajter som erbjuder spelet från Sverige. 

Så vinner du 

Det är inte svårt att lista ut hur man vinner i Powerball. Som med alla andra lottospel gäller det att ha lyckats välja ut just de numren som blir dragna. Om du lyckas få alla fem nummer plus numret för powerball rätt kan du skatta dig lycklig – då har du nämligen vunnit jackpotten! Om du lyckas med det kan du välja att ta del av din vinst på två olika sätt. Antingen som en kontantutbetalning eller som en årlig utbetalning. Den årliga utbetalningen kommer i så fall ske under de kommande 30 åren och summan som delas ut beror såklart på hur stor jackpotten som du vann var. Något som är viktigt att tänka på är att summan du vinner aldrig är samma summa som betalas ut eftersom du är tvungen att skatta på pengarna. 

Powerball är som bekant ett lotteri och därför är det omöjligt att använda sig av några speciella strategier för att vinna. Lotterier handlar alltid om tur eftersom du inte kan veta vilka nummer som kommer dras då du gör dina val. Om du vill öka dina chanser att vinna jackpotten måste du dock se till att välja även ett powerball-nummer, annars har du nämligen ingen chans att vinna den. Vill du försöka optimera dina vinstchanser ytterligare kan du göra detta genom att välja ut tre stycken boosterballs. Kom bara ihåg att även om du väljer dessa nummer avgörs vinnaren i grund och botten av tur. Det innebär att alla spelare i slutändan har samma chans att kamma hem den skyhöga jackpotten, så länge de har angett ett powerball-nummer. 

Sammanfattning 

Powerball grundades redan 1987, då under namnet Lotto America, och det är just det spelet är; ett amerikanskt lotteri. Trots att det har funnits tillgängligt i över 30 år är det fortfarande omåttligt populärt, detta tack vare de otroligt höga jackpottarna som kan uppnå miljarder svenska kronor. I Sverige hittas spelet på ett fåtal sajter online och om du vill spela med en fysiskt lottobricka får du bege dig till USA. Om du är där kan du även följa den direktsända dragningen utan att behöva sitta framför skärmen klockan 04.00, vilket är den motsvarande tiden i Sverige. Trots att det kan vara svårt att ta hem jackpotten är spelet väl värt både ett och två försök! 

Fisticuffs

Dracula

Age of Discovery

Scarface

Elements