Satsningsstrategier

Sedan väldigt lång tid tillbaka har människor som ägnat sig åt spel också använts sig av olika strategier. I dagsläget finns det ett flertal olika strategier som lämpar sig bra vid exempelvis klassiska bordsspel som blackjack och roulette. Det är förståeligt varför spelare vill använda sig av strategier då de tror att deras vinstchanser ökar i och med dem. Så behöver dock inte vara fallet. Att använda sig av en satsningsstrategi kan också resultera till förödande konsekvenser där du tillslut spelar för mer pengar än vad du har råd att förlora. I denna artikel tar vi upp allt kring just satsningsstrategier! 

Vilka olika satsningsstrategier finns det? Några av de mest kända är Martingale-teorin samt D’Alembert och dessa bygger på samma koncept. Man ska göra sina insatser och ju mer man förlorar desto högre ska man satsa – för att i slutändan få tillbaka den summan som gått förlorad. D’Alembert-teorin används mest eftersom denna inte omfattar lika stora insatser som det görs med Martingale-teorin. Vill du använda dig av en satsningsstrategi utan att behöva riskera allt för höga belopp är alltså D’Alembert en mycket bra strategi att använda sig av. Låter det intressant? Fortsätt då att läsa för mer matnyttig information. 

Ska man välja att spela med satsningsstrategier? 

Det kan tyckas dumt att använda sig av en satsningsstrategi men faktum är att många spelare idag gör det då det känns tryggt och säkert eftersom man då har ett koncept man kan luta sig mot. Risken är dock stor att man råkar spela för betydligt mer pengar än vad det var tänkt från början eftersom såväl Martingale och D’Alembert bygger på en negativ spiral, alltså att satsa ännu mer pengar allt eftersom man förlorar. Det här i sin tur kan leda till saftiga förluster som kan få en stor och negativ påverkan på ens vardagliga liv. 

D’Alembert – satsningsstrategier 

D’Alemberts teori kan jämföras med en pyramid, detta på grund av att systemet i sig bygger på en balans. D’Alembert hävdade att spel som enbart är baserade på tur i grund och botten bygger på balansen mellan vinst och förlust. D’Alembert menade också att detta system är primärt fördelaktigt för spel som har jämna odds. Det är alltså inte skrivet i sten att denna teori fungerar i praktiken och bara för att du använder teorin under en roulette-omgång innebär det nödvändigtvis inte att du kommer vinna eller på något sätt öka dina vinstchanser. Men det kan ju vara värt ett försök! 

Vinner man med satsningsstrategier? 

Om du vinner eller inte genom att använda dig av en satsningsstrategi är fortfarande en aning oklart. Det sägs att det kan fungera i det långa loppet men är det värt att riskera så mycket pengar för att i slutändan gå plus minus noll? Det är viktigt att ha i åtanke att turbaserade spel såsom roulette har ett koncept som bygger på slumpen och hur stora är då chanserna att en strategi kommer öka dina vinstchanser? Givetvis kan du prova att använda dig av någon typ av strategi när du satsar för att se om turen är med dig. 

Om du spelar för mycket med satsningsstrategier 

Precis som med allt annat finns det risker när det gäller satsningsstrategier. Som det nämndes tidigare är det mycket lätt att falla in i ett spelberoende eller spela för betydligt högre summor än vad det var tänkt, just eftersom både Martingale och D’Alembert bygger på konceptet “förlorar du – spela mer”. Detta är förmodligen något som de flesta tar som varningssignaler i sitt spelande och slutar då spela för att inte förlora ännu mer. Med dessa satsningsstrategier är det alltså motsatsen man ska göra – du ska helt enkelt spela mer om du går med förlust, D’Alembert är dock en något mildare version jämfört med Martingale. 

Om du misstänker att du lider av ett beroende eller om du upplever att du inte kan sluta spela när det är läge – då kan det vara nödvändigt att kontakta supporten på det nätcasino du spelar på. De kan nämligen tillämpa olika hjälpverktyg som på flera sätt kan begränsa ditt spelande, exempelvis ett maxbelopp som du kan förlora och som inte är möjlig att överskrida när gränsen är nådd. Det är också möjligt för dem att stänga ner ditt konto helt och hållet om det är riktigt illa. Satsningsstrategier kan alltså föra med sig lycka i ditt spel men även en hel del konsekvenser. 

Sammanfattning 

När det kommer till satsningsstrategier är det främst Martingale-teorin och D’Alembert man syftar på. Dessa två bygger i grund och botten på samma koncept men där D’Alembert är en lite mildare version. Ju mer du förlorar i ett spel desto mer ska du satsa i nästa runda, detta innebär alltså att du i slutändan ska få tillbaka summan som gått förlorad. Det är dock en viss osäkerhet när det gäller satsningsstrategier och bara för att du använder dig av någon av dem innebär det inte nödvändigtvis att du kommer öka dina vinstchanser. Därför bör du alltid spela med ditt sunda förnuft! 

Fisticuffs

Dracula

Age of Discovery

Scarface

Elements