South Park: Reel Chaos

South Park: Reel Chaos var en efterlängtad slot från NetEnt som alla South Park-fans hade väntat på. De populära, och ibland kontroversiella, karaktärerna från den välkända tv-serien huserar självklart i spelet men den här gången i form av superhjältar. På spelautomatens hjul härjar spelets skurk – Professor Chaos – och det är han som gänget ska besegra så att du kan kamma hem schyssta vinster. Har du sett tv-serien kommer du känna igen dig i denna slot också, och arenan för det mäktiga skådespelet är självklart den något trötta staden South Park. Följ med de underhållande karaktärerna Cartman, Kyle, Kenny, Stan och Butters på ett spännande äventyr och skapa ett härligt och vinstgivande kaos på hjulen. 

Spelautomaten är fullproppad med spännande funktioner och dessa i kombination med spelets karaktärer gör det till en riktig hit – du kan skratta hela vägen till banken. NetEnt är kända för att göra högkvalitativa spel och när de lägger sina konstnärliga fingrar på en redan populär serie vet man att det är ett givet framgångsrecept som inte kan bli annat än lyckat. Spelet släpptes redan 2014 och har därmed några år på nacken men det känns fortfarande lika aktuellt. Även om staden South Park inte är en världsmetropol har den mycket roligt att bjuda på och det gäller även i spelet. South Park: Reel Chaos passar perfekt för dig som uppskattar fart, fläkt och spänning. 

Vinstlinjer och insatser  

Spelet har ett relativt klassiskt upplägg med fem hjul, tre rader och 20 fixerade vinstlinjer. Som lägst kan du satsa 2 kronor på ett snurr och som högst 1 000 kronor, med andra ord finns det satsningsalternativ både för nybörjaren och storspelaren. Volatiliteten i spelet är medelhög och även det borgar för popularitet hos den breda massan. Som max kan du kamma hem en halv miljon kronor i spelet, vilket inte är fy skam, och spelets RTP ligger på relativt generösa 96,8 %. South Park: Reel Chaos är helt enkelt ett spel som passar de allra flesta spelarna – förutsatt att du tycker om den lite sjukare typen av humor som South Park är kända för. 

Tema och grafik  

Vi har redan varit inne lite på spelets tema och i korta drag handlar det om att South Park-gänget ska ta sig an Professor Chaos för att generera vinster åt dig och rädda staden. När NetEnt har skapat spelautomaten har de inte bara slentrianmässigt efterliknat South Park, utan här finns alla detaljer som du kan förvänta dig. Här är det dock ingen som har slagit på den stora trumman och försökt krångla till det med svåra animationer eller 3D-grafik. Har du sett serien vet du exakt hur spelautomaten ser ut, och den tecknade grafiken håller som vanligt riktigt hög klass. I spelet förekommer en hel del humoristiska scener som kryddar spelupplevelsen ytterligare och försäkrar dig om en rolig stund. 

Bonusfunktioner i South Park: Reel Chaos 

Utöver det ordinarie gänget hittar du också en speciell karaktär i spelet som kallas för Mintberry Crunch – och självklart är han till hälften man och till hälften bär. Mintberry Crunch kommer hjälpa dig besegra ondskan och när han lyckas kommer du belönas med en multiplikator upp till 4x och du kan också vinna en extra bonus. Mintberry Crunchs fajt utspelar sig framför spelplanen och varje gång det blir vinst på en vinstlinje attackerar han och tar ett poäng från skurken, och vice versa. Förutom Epic Bonus Spins, som funktionen kallas, hittar du Cartmans Stacked Wilds, Kennys multiplikator, Stans multiplikator med re-spin och Kyles överlappande wilds. Som du märker är spelet fullt med roliga funktioner. 

Positivt med South Park: Reel Chaos 

– Spelet har ett roligt tema som alla South Park-fans, och även andra, verkligen kan uppskatta. – Spelet bjuder på hela fem spännande bonusfunktioner som ökar dina vinstchanser. – Grafiken och storyn är precis lika kul som den faktiska tv-serien. – South Park har en högsta vinst på relativt stabila 500 000 kronor. – Spelet ett brett spann av insatsalternativ. 

Negativt med South Park: Reel Chaos 

– Spelet saknar en progressiv jackpott som verkligen kan bjuda på det riktigt höga vinsterna, även om 500 000 kronor är helt okej. – Spelets bonusfunktioner utlovar inte lika många free spins som man kanske hade hoppats på. 

Sammanfattning  

South Park-serien är en uppskattad tv-serie runt om i världen och har en stor fanbas. Därför kan man tänka sig att det var många spelare som blev glada när NetEnt år 2014 lanserade den roliga och spännande spelautomaten South Park: Reel Chaos. Spelet har många likheter med serien och den tecknade grafiken är minst lika bra som självaste tv-serien. I spelet finner du hela fem olika bonusfunktioner som alla tar avstamp i seriens olika karaktärer, förutom Mintberry Crunch som är till hälften en man och till hälften ett bär. Spelet passar alla som har en lite skruvad humor och som uppskattar mycket fart och fläkt i sin spelupplevelse. Spelet finns på de flesta svenska casinon och du kan även prova det gratis! 

Fisticuffs

Dracula

Age of Discovery

Scarface

Elements